Când ați finalizat cu succes o sarcină, recunoașteți-o și acordați-vă permisiunea de a face o pauză.

Professional Thesis Editing Services - Enago

Sfat: Problemele sunt mai ușor de gestionat dacă vă puneți sarcini concrete pentru dvs. și apoi vă acordați credit pentru succes, inclusiv succes parțial în etapele intermediare.

Ai castigat-o. Acesta este ideea: să recunoști emoțional cuprins lucrare licenta model că ai câștigat-o cu adevărat. Asta poate însemna o excursie la film cu prietenii sau o seară în oraș, fără vină! Te vei întoarce la muncă împrospătat. Dacă întâmpinați dificultăți în a vă finaliza munca, utilizați aceste delicii ca morcovi, stimulente pentru a termina munca pe care trebuie să o faceți. Oferă-ți recompense mai mici pentru realizările săptămânale obișnuite, altele mai mari atunci când ai finalizat părți majore ale proiectului tău.

Ideea de a te recompensa, de a nu te dezamăgi și de a nu presupune că fiecare problemă este insurmontabilă sună ca sfatul lui Stuart Smalley, guru al autoafirmarii și expert în recuperarea dependenței de la Saturday Night Live. Stuart (creat de Al Franken) se luptă cu stima de sine scăzută. El aparține fiecărui program în doisprezece pași inventat vreodată. În calitate de spectatori, știm că nu își va cuceri niciodată demonii personali, dar continuă să-i alunge. Dorința lui de a continua să rostogolească piatra pe munte este admirabilă. Știm că este o caricatură, râdem, dar simpatizăm. Tragem pentru el.

Unul dintre marile sale obiective este acela de a depăși autovinuirea și ura de sine. Imprumutând din limbajul programelor de recuperare, el vrea să-și oprească „Gândirea urâtă”. Jurnalul lui Stuart reflectă suișurile și coborâșurile. După ce fiecare dintre rezoluțiile sale de Anul Nou eșuează, intrarea lui pentru 6 ianuarie începe: „Sunt o fraudă”. Din fericire, intrarea sa din 7 februarie este „Voi reveni”, iar pe 12 februarie el scrie: „Astăzi pot alege să mă simt bine”. Memoriile sale au titlul extraordinar de autoafirmare I’m Good Enough, I’m Smart Enough și Doggone It, People Like Me! Afirmații zilnice de Stuart Smalley. Minunat de exagerat, desigur, dar abordarea lui este exactă.

Chiar și studenții rezistenți sunt stresați după câteva ore aplecate pe ecranul computerului. Nu este nevoie de multe ore pentru ca tensiunile fizice și emoționale să se acumuleze. Tastarea în sine poate provoca leziuni de mișcare repetitivă. Ecranul este dur pentru ochi. Și, desigur, vă confruntați cu presiuni suplimentare de a încerca să umpleți acel ecran gol cu ​​gânduri inteligente. S-ar putea să începi într-o postură relaxată, confortabilă, dar patruzeci și cinci de minute mai târziu, ești aplecat înainte, mâinile încordate la tastatură, dinții strânși, ochii miji, ca O.J. Simpson într-un blocaj de trafic. Nu e bine.

Există câteva soluții simple și utile. Trebuie doar să-ți amintești să le faci. În primul rând, când lucrați la computer, faceți o scurtă pauză la fiecare zece până la cincisprezece minute. Întinde brațele, strânge și deschide pumnii de mai multe ori, împletește-ți degetele și întinde-le. Acestea vor rupe tensiunea fizică din mâini, încheieturi și brațe și vor reduce pericolele leziunilor prin mișcări repetitive, care apar după accese de tastare intensă.

Pentru a ușura încordarea gâtului, înclinați capul foarte încet până la dreapta (adică încercați să atingeți urechea dreaptă de umărul drept) în timp ce priviți drept înainte. Apoi fă-o pe partea stângă. Foarte incet; este o mișcare de întindere. Pentru a reduce oboseala ochilor, priviți departe de ecran și concentrați-vă asupra obiectelor îndepărtate. Înainte de a relua munca, nu uitați să vă ajustați și postura. Asigurați-vă că tastatura și ecranul sunt la înălțimea potrivită și în poziția corectă. Deși acestea sunt acțiuni mici, ele vor elibera o mare parte din efortul fizic care s-a acumulat. La fiecare jumătate de oră, ridică-te și plimbă-te scurt. Aceste pauze scurte au un efect remarcabil de reparator. Ele vă vor face să vă simțiți mai bine și vă vor îmbunătăți munca.